För grundläggande kunskaper om hur man målar både inomhus och utomhus, tapetserar och lägger golv så är ett bra tips att kolla in en bra färghandel för att få en massa praktiska råd. Självklart hjälper de dig på plats i butiken, men du kan kolla in bra sidor från färghandlarna som bakom länkarna här, så får man hjälp med just de produkter som man kan hitta.

I Elle hittar du 25 superbra tips som inspirerar ditt väggmåleri.  Men självklart är de mest grundläggande kunskaperna de viktigaste när man ska måla väggar, som vad som gäller för vilken typ av vägg? Behandlad, obehandlad och hur man behandlar osv. Fast förresten, ska man verkligen alltid ha vita väggar? Jag gillar vitt, men andra tycker att man kan göra mycket skoj med grått.

Fast sen när man ska måla utomhus är det jobbigare, för då ska man ju välja en massa oljor beroende på träslag osv. Typ så här:

valj-ratt-traolja

Ädel träolja är tydligen utvecklad för UV-ljus.  Och så påverkar ljus och temperatur, så när på året och hur varmt och fuktigt det är ute kan påverka vilka färger man ska använda.

Nej, jag är inte händig, så jag behöver alla råd jag kan få. Dela gärna med er av länkar och råd i kommentarerna!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s