För dig som är villa- och husägare finns ett bra och smart sätt att se till att ditt dricksvatten håller sig friskt och fräscht, samt att du faktiskt gör en miljögärning och värnar om marken och naturen omkring dig. Den smarta lösningen är ett minireningsverk, ecobox, som är en rund, svart mackapär som renar vattnet effektivt. Det är faktiskt samma teknologi i den här saken som i kommunala reningsverk, fast dimensionerad för enskilda hus.

”Den höga driftsäkerheten och de goda reningsegenskaperna gör Ecobox Small till en vinnare i alla läger. Verket renar ditt avloppsvatten från BOD, kväve, fosfor och smittspridande mikroorganismer. Ämnen som finns naturligt i vår natur, men som i för stora mängder eller på fel plats påverkar miljön och människors hälsa negativt. När det är inkopplat kan du tvätta, diska och spola med rent samvete.”

Varför är det då så viktigt att rena avloppsvatten? Det absolut viktigaste är förhindra att olika typer av smitta sprids. Orenat avloppsvatten kan göra oss sjuka båda genom att läcka in i dricksvatten eller rinna ut i sjöar och vattendrag där människor vistas och kanske badar.

En annan nästan lika viktig orsak till att vi måste rena vårt avloppsvatten är att vi då förhindrar hav, sjöar, åar och bäckar drabbas av syrebrist. Övergödning är en annan fara, som ligger bakom både algblomning och igenväxta sjöar.

Gå till Score Entreprenad för att läsa mer om och beställa den bästa lösningen för ditt vatten, så kan du både dricka gott och sova gott. Det ställs allt högre krav på hus och villaägare, så det är bättre att vara proaktiv och försöka hitta den bästa lösningen.

Det kommunala dricksvattnet, där ingår inte egna brunnar, används inte bara för att dricka utan även till mycket annat. Till exempel att tvätta sig med, för att spola i toaletten, fylla badbassänger och inom industrin

I Sverige förbrukar vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn.

  • 60 liter för personlig hygien.
  • 30 liter för toalettspolning.
  • 15 liter för disk.
  • 15 liter för tvätt.
  • 10 liter för mat och dryck.
  • 10 liter övrigt.

Läs mer om vårt dricksvatten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s