Letar du efter den bästa kameran du kan köpa just nu 2020? Vad som egentligen är bäst beror på flera saker: din budget, såväl som dina prestandabehov och hur mycket du gillar att to foton. Men oavsett vilka krav du har, så finns det en idealisk kamera för dig.

Oavsett om du är en nybörjarfotograf som letar efter en uppgradering eller en ivrig hobby som behöver den allra bästa high-end utrustning, att välja din perfekta kamera är helt enkelt en fråga om att beskriva dina förväntningar och acceptera några kompromisser. Är du inte säker på var du ska börja? Det är precis därför vi skapade den här köpguiden.

Vi har redogjort för vikt, storlek, funktioner och pris för att sammanställa en lista över de bästa kamerorna du kan köpa och välja de bästa alternativen från var och en av tre viktiga kategorier: DSLR, om den är spegelfri och så kompakthet. Varje modell på listan nedan är enastående på något sätt – vare sig det är den bästa i sin klass, ett enastående paket eller helt enkelt oslagbart värde.

Vilken är den bästa riktiga allroundern? Med Canon EOS R5 som kommer att lanseras i sommar kan det bli en ny kung i stan. Man behöver inte  hyra någon bra fotograf i Stockholm, eller ens vara nån speciellt bra på att ta foton för att ta häpnadsväckande bilder med den här kameran ett spegelfritt kraftverk med full ram med blåsiga hastigheter och 8K-videofunktioner, det ser verkligen ut som en mycket speciell för proffs.

För ger vi dig de bästa tio kamerorna för 2020. Sen går vi igenom de tre bästa i detalj!

 

Bästa kamerorna 2020:

  1. Nikon Z6 (Vår toppalternativ för bästa allround-kameran)
  2. Fujifilm X-T4
  3. Sony A7 III
  4. Nikon Z50
  5. Nikon D850
  6. Sony A6100
  7. Olympus OM-D E-M5 Mark III
  8. Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D
  9. Fujifilm X100V
  10. Olympus OM-D E-M1 Mark III

 

1. Nikon Z6

En strålande all-round och spegelfri kamera

Typ: Spegelfri | Sensorstorlek: Full-frame CMOS | Upplösning: 24.5MP | Objektiv: Nikon Z-fäste | Sökare: EVF | Skärmtyp: 3,2-tums lutande pekskärm, 2 100 000 punkter | Maximal kontinuerlig fotograferingshastighet: 12 fps | Filmer: 4K | Användarnivå: Intermediär / expert

Från: 18 985 kr

För- och nackdelar

+ Högupplöst EVFF
+ XQD-kortformat
– har begränsat support
– Begränsat buffertdjup
Nu drygt ett år gammal behåller Z6 fortfarande sin position som vår bästa kamera. Att vara en fantastisk allroundare med superb hantering, det finns inget som slår det i form av mångsidighet, användbarhet och prisvärdhet. Z6 kombinerar både utmärkta stillbilder och 4K-videokvalitet med allt annat som är nyckeln till en spegelfri kamera i full bild. Det betyder att vi får en lätt och kompakt kropp som fortfarande lyckas hantera vackert på grund av ett betydande och ergonomiskt utformat grepp. Det finns också en skarp och skarp 3,69 miljoner punktsökare tillsammans med en lyhörd och lutande pekskärm. Det ursprungliga linsområdet för Z-fästet expanderar snabbt, men om det finns något du behöver som inte täcks kan du använda F-mount-optik via den frivilliga FTZ-adaptern ($ 245 / £ 270 / AU $ 180). Vi har också behandlats med funktioner som Eye AF under de senaste månaderna, vilket hjälper den att tävla ännu starkare mot Sonys Alpha-linje. Vi älskar Z6 – även om Sony A7 III (se nedan) inte är för långt efter den.

 

2. Fujifilm X-T4

Den finaste APS-C-kameran du kan köpa år 2020

Sensorstorlek: APS-C | Upplösning: 26.1MP | Sökare: 3 690 K prickar | Monitor: 3,0-tums pekskärm med lutningsvinkel, 1 620 K prickar | Autofokus: 425-punkts AF | Maximal kontinuerlig fotograferingsfrekvens: 15 fps (mekanisk slutare), 30 fps (elektronisk) | Filmer: 4K vid 60p | Användarnivå: mellanliggande
Pris från: 18 990 kr

För och Nackdelar

+ Fantastisk bildkvalitet
+ IBIS en stor bonus för video
–  Inget hörlursuttag
–  Videoinspelningsgräns
Letar du efter en hybridkamera som är lika kapabel att spela in video som den är stillbilder? Fujifilm X-T4 är det bästa alternativet runt. Det är den finaste APS-C-kameran som vi någonsin testat och bygger på Fujifilm X-T3s imponerande grund genom att lägga till bildstabilisering i kroppen (IBIS), snabbare skottfotografering och några framgångsrika designjusteringar. Ett större batteri (som håller det igång i 500 bilder per laddning) och lite förbättrad autofokus, vilket är snabbt och tillförlitligt i de flesta scenarier, kompletterar sina allround-färdigheter. Dess 26MP APS-C-sensor förblir klassledande för stillbilder, men X-T4: s verkliga trumfkort är dess prestanda som en videokamera. IBIS är en enorm bonus här, och X-T4 stöder det med ett stort utbud av verktyg och en fantastisk fotograferingsupplevelse, inklusive en helt artikulerad pekskärm. Det kan kosta samma som många full-frame-kameror, men X-T4 och dess fina sortiment av linser i X-serien gör ett utmärkt, mindre alternativ för dem som letar efter en spegellös allround.

 

3. Sony A7 III

Fortfarande en av de finaste full frame-kamerorna som går att hitta

Sensorstorlek: Helbild | Upplösning: 24.2MP | Sökare: 2 359 K prickar | Monitor: 3,0-tums pekskärm med lutningsvinkel, 921K prickar | Autofokus: 693-punkts AF | Maximal kontinuerlig fotograferingsfrekvens: 10 fps | Filmer: 4K vid 30p | Användarnivå: Intermediär / expert

För och Nackdelar

+ Stor 24MP-sensor
+ Sensorbaserad stabilisering
– Väderförseglingen skulle kunna vara bättre
– En del EVF-rivning

Vi älskar A7 III. Den ursprungliga A7 och A7 II visade att Sony rörde sig i rätt riktning och gjorde alla rätt ljud. Men trots att det är över 18 månader gammalt, är det denna tredje iteration som fortfarande sticker ut på den spegelfria marknaden med full ram. Kamerans kärna – nämligen en 24MP fullbildssensor, 4K-video, sensorbaserad bildstabilisering, 10 fps burst-fotografering och ett 693-punkts hybrid AF-system – är tillräckligt stark, men med två kortspår och ett 710-skott batteri livet på toppen av det, du får utmärkt värde för pengarna såväl som toppprestanda. Vi har några reservationer med sökaren och väderförseglingen, men detta är fortfarande en av de mest mångsidiga kamerorna runt just nu, spegelfri eller på annat sätt.

Lämna en kommentar